Over ons

Blog over kinderonderwijs

Hallo! Mijn naam is Sarah, ik ben moeder van drie geweldige kinderen en juf in het basisonderwijs. Al vanaf mijn jeugd ligt mijn hart bij het begeleiden van het jonge kind. Toen ik zelf moeder werd heb ik ervaren hoe het is om verantwoordelijk te zijn voor de opvoeding van een "blanco blad". Kwaliteit en kennis is hierin cruciaal. Daarom schrijf ik regelmatig over verschillende vormen van kinderonderwijs. Tijdens mijn stages en op het werkveld heb ik veel gezien, en dat wil ik graag met jullie delen. Kinderen zijn onze toekomst, en we kunnen hen het beste voorbereiden op de toekomst als we zélf ook op onderzoek uitgaan.

Zoeken

Recente artikelen

Blog over kinderonderwijs

Een jeugdkamp is heerlijk voor jongeren

by Mildred Dixon

Jeugdkampen bestaan er heel lang. Er zijn buitenlandse kinderen die al tientallen jaren naar zo'n kamp gaan. Dit fenomeen is tegenwoordig ook hier niet meer weg te denken. Veel kinderen, die van avontuur en gezelligheid houden, gaan jaarlijks op kamp. Ook worden er op zo’n kamp nieuwe vrienden en vriendinnetjes gemaakt. Omdat je als jongeren veel zaken voor de eerste keer meemaakt, zullen de herinneringen die je tijdens het verblijf op een kamp voor de jeugd opdoet levenslang bijblijven. Je beleeft er momenten die je voor het leven meeneemt. Ook maak je vriendschappen waarvan er sommigen ook voor je hele leven zullen zijn. In veel gevallen kun je op de eerste plaats kiezen wat voor een kamp je zou willen bezoeken. Er zijn er die een kamp willen bezoeken in het binnen- of buitenland, waarbij gekozen kan worden uit het maken van kanotochten op een meer of door de rivieren in een woud. Je kunt ook een voetbal kamp voor de jeugd bezoeken of een waar je Engels wilt leren spreken. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar er is altijd wel een kamp voor de jeugd waarbij je je zou willen aansluiten. Tijdens de avonden kan er heerlijk uitgerust worden bij een kampvuur waarbij je onderling verhalen kunt uitwisselen. Een kamp voor de jeugd bezoeken kun je in principe tijdens iedere vakantie doen. Er zijn zelfs kinderkampen en zomerkampen voor jongeren waarvan gebruik kan worden gemaakt.

Het inrichten van een kamp voor de jeugd
Omdat het bezoeken van een kamp vooral tijdens de vakanties plaatsvindt, moet je je er heerlijk kunnen ontspannen. Het is overdag de bedoeling dat we constant bezig zijn met sporten of adembenemende activiteiten, waarbij we dan ’s avonds heerlijk tot rust komen. Je kunt tijdens de avonden heerlijk rond het haardvuur plaats nemen of je lekker in je tent afzonderen. Ook overdag zijn er rustmomenten ingelast. Het is niet zo dat je ’s avonds doodmoe in slaap moet vallen. Je bent op een jeugdkamp om te genieten. Dat kun je doen in een subtropisch zwembad wat dient om je batterijen weer op te laden om er de volgende dag weer goed tegenaan te kunnen gaan. Je kunt een zomerkamp uitzoeken met mensen van je eigen leeftijd.

Actief bezig zijn op een kamp voor de jeugd
Tijdens een kamp willen we bereiken dat we na de vakantie er weer gezond tegenaan kunnen gaan met het werken op school. Bij een gezonde geest hoort een gezond lichaam. Wanneer je er fysiek goed voorstaat, zal dat ook metaal gebeuren. Daarom is sport een belangrijk onderdeel van je dagbesteding. Het maakt bij een kamp voor de jeugd niet uit waar je voor kiest. Het kan een watersportkamp zijn of een voetbalkamp of een ander kamp met een ander thema zoals zeilen, surfen of bijvoorbeeld een vlot bouwen. Het belangrijkste bij een jeugdkamp blijft dat we er actief bezig zijn en er vrienden maken die soms voor het leven zijn.

Wil je graag meer info? Bezoek dan de website van Summercamp (Engels voor bengels).

Delen