Over ons

Blog over kinderonderwijs

Hallo! Mijn naam is Sarah, ik ben moeder van drie geweldige kinderen en juf in het basisonderwijs. Al vanaf mijn jeugd ligt mijn hart bij het begeleiden van het jonge kind. Toen ik zelf moeder werd heb ik ervaren hoe het is om verantwoordelijk te zijn voor de opvoeding van een "blanco blad". Kwaliteit en kennis is hierin cruciaal. Daarom schrijf ik regelmatig over verschillende vormen van kinderonderwijs. Tijdens mijn stages en op het werkveld heb ik veel gezien, en dat wil ik graag met jullie delen. Kinderen zijn onze toekomst, en we kunnen hen het beste voorbereiden op de toekomst als we zélf ook op onderzoek uitgaan.

Zoeken

Recente artikelen

Blog over kinderonderwijs

Zomerkamp om Engels te leren

by Mildred Dixon

Wist je dat Engels één van de meest gesproken talen ter wereld is? Daarom kan het handig zijn om een taalcursus Engels te volgen, voor school, voor je toekomstige studie of voor je carrière. Sommige zomerkampen combineren het leren van een nieuwe taal met andere activiteiten, zoals sporten, spelletjes spelen of culturele activiteiten. Het is dus de ideale manier om studeren en reizen te combineren. Gaat je deze zomer ook op zomerkamp? Overweeg Summercamp (Engels voor bengels) bijvoorbeeld!

Verschillende organisaties bieden taalkampen aan voor jonge en iets oudere tieners, die graag hun Engels willen verbeteren voor bijvoorbeeld school. Een zomerkamp biedt lessen op verschillende niveaus, en is dus zowel geschikt voor degenen die een goed gevoel voor taal hebben, als voor degenen die hun vocabulaire nog kunnen verbeteren. Onder begeleiding van ervaren en professionele begeleiders wordt u gestimuleerd om doorheen de dag bij te leren. De allerkleinsten gaan op vakantie naar een Engelstalig gebied en staan onder volledig toezicht, terwijl studenten van de middelbare school iets meer vrijheid krijgen. Vanaf het moment dat je in de bus stapt en de reis begint, start ook het taalkamp. Dat wil zeggen dat er vanaf dan enkel nog in het Engels gesproken wordt, tot het einde van de reis.

Een zomerkamp om Engels te leren voor (jong)volwassenen

Voor (jong)volwassenen zijn er andere taalcursussen in het buitenland, waar je er zeker in zal slagen om een vreemde taal onder de knie te krijgen. Jongeren vanaf achttien jaar kunnen er terecht voor een taalbad, in combinatie met leuke en leerzame activiteiten. Verder wordt u hier ondergedompeld in een lokaal cultureel programma. Het is bewezen dat je op deze manier sneller leert dan uit een boek of via wekelijkse lessen. Je kan ervoor kiezen om in een gastenverblijf te logeren met mede-cursisten, maar voor de echte avonturiers zijn er ook locals die hun woning als logeerplaats aanbieden. Op die manier verblijft u bij inwoners van Engeland, Amerika, Canada, Australië, of andere Engelstalige gebieden.

Waarom een zomerkamp om Engels te leren volgen?

Er zijn verschillende redenen om deel te nemen aan een taalcursus. Een (nieuwe) taal beter onder de knie krijgen is zeker en vast één van de belangrijkste redenen. Daarnaast is het ook een leuke manier om andere culturen en gebruiken te leren kennen, en nieuwe mensen te ontmoeten. Tenslotte kan het je helpen om de job van je dromen te vinden, waarvoor je misschien wel perfect Engelstalig moet zijn.

Delen